RUSELØKKA BARNEHAGE LAGER HAGE I VIKATERRASSEN


Husker du at vi var på besøk hos Ruseløkka Barnehage for å plante frø for litt siden?
Idag var det deres tur til å komme på besøk til Vikaterrassen for å plante om de spirende vekstene. Barna kom tuslende, hånd i hånd bortover gata og med seg hadde de alle de små koppene med nyutsprugne planter. De hadde åpenbart gledet seg lenge til denne dagen, og var veldig ivrige etter å komme i gang. Men først måtte vi dele barna i to grupper; én gruppe skulle fylle vann på en vannkanne og gjøre jorda klar til å bli plantet i, og en annen gruppe skulle lage plantemerker med navn på de forskjellige plantesortene.
En time har aldri gått så fort – men på den tiden var alle gulrøttene, reddikene, solsikkene og ringblomstene plantet i jorda, vannet og barna var avgårde igjen. Nå har en liten gjeng i Ruseløkka Barnehage lært litt og annet om hvordan plantene best skal kunne leve videre i et stort bed, og de neste månedene vil de komme tilbake én gang i uka for å vanne og stelle med plantene. Tenk at Vikaterrassen har fått sine egne mini-gartnere – det er ikke verst!

Plantemerkene med navnet på planten på er forresten avkutt fra juletrærne som pyntet opp Vikaterrassen til jul ifjor! Juletrærne ble hugget ned, og stammene ble kuttet i mindre biter til å bruke som blant annet plantemerker, nøkkelringer og mye annet morsomt!

#Vikaliv


JOE & THE JUICE

Endelig er Joe & the Juice på plass i Vikaterrassen! Det har vi gledet oss til lenge. Vi var der i dag for å ønske dem velkommen med velkomstkitet vi gir til alle nye leietakere. Det var fantastisk vær, fullt på uteserveringen og kø ut døren. Kan det bli bedre?

De har flyttet inn i lokalet med den største takhøyden i terrassen, og har gjort det ganske så lekkert. Her er det bare å glede seg til fresh juice, mye annet godt og perfekt plass i solen! Det gjør heller ingenting at gutta som jobber der er så søte :)

Ta en tur innom og nyt solen i helgen - det anbefales. Se åpningstider her.

Velkommen til Vikaterrassen, kjære nye nabo!


RUSELØKKA BARNEHAGE LAGER VIKALIV

I dag har vi vært på besøk hos Ruseløkka Barnehage. Med Vika-sykkelen full av blomsterjord, frø, fargestifter og vannkanner møtte vi tolv av barna for å plante litt. Siden Ruseløkka ikke har sitt eget uteområde i tilknytning til barnehagen, er de flinke til å bruke nærområdet. Vikaterrassen er del av nabolaget, og vi har derfor gått sammen med barnehagen om å lage en liten del av hagen deres hos oss.

Barna var mellom 2 og 5 år gamle, og å få plante gulrøtter og solsikker falt i smak hos hele gjengen. Dessuten var både reddik, ringblomst og bladbete populært. Vi plantet i barnehagen, og venter i spenning på at det skal begynne å spire. De fikk med seg tvillingfrø hjem, slik at de kan plante frø hjemme også. Alle måtte love å passe på frøene, og gi de nok vann og kjærlighet, slik at de kan plantes ut i de store blomsterkassene i Vikaterrassen så snart det blir varmt nok.

Den nye Vikaterrassen står snart klart som et nytt bilfritt byrom, midt i Oslo. Å skape et sted som er trygt og hyggelig for barn og familier har vært viktig i planleggingen av den nye gaten. Derfor er det helt perfekt at Ruseløkka Barnehage nå vil bruke Vikaterrassen som sin egen lille grønnsakshage!

#vikaliv


VIKATERRASSENS EGEN SYKKEL

Våren er endelig her, og de siste ukene har vi sett mer og mer til sola. Forrige uke kunne vi være ute – uten jakke – og stelle med #vikaliv. 

Før helgen fikk vi en stor og fin gave i posten. Nemlig Vikaterrassens egen cargosykkel!

I tillegg til å være et veldig praktisk fremkomstmiddel, vil sykkelen kunne pryde både Vikaterrassen og Oslos gater.

Nå har vi dekorert den med både ny logo, farger og flagg – ble den ikke fin?


WHITE GALLERY

White Gallery åpnet denne uken i Vikaterrassen. Endelig har gata fått sin egen frisør!

White Studio har siden 2011 holdt til i Kirkegata i Kvadraturen,  og vi er kjempefornøyde med at de ønsket å åpne sin andre salong i Vika. Du kan lese mer om White og deres historie her.

Benedikte, Tommy og resten av gjengen, tar imot kunder hver dag fra 09 - 18 (lørdag 10 - 15). 

Velkommen til nabolaget!GODSKE

Sola skinner i Vikaterrassen og det er snart påske!

For noen dager siden var det endelig varmt nok til å plante ut påskeliljer i pallekassene som står i gata. Håper alle som går forbi gleder seg over de fine blomstene!

…og siden det er påske regner vi selvfølgelig med at påskeharen tar en tur gjennom Vikaterrassen ;) Følg med på instagram @_vikaliv de nærmeste dagene. GODSKE!


KAFFEBRENNERIET

For en uke siden åpnet ENDELIG Kaffebrenneriet i Vikaterrassen! Hurra!

Som en av de første leietakerne i det nye gateløpet, har de allerede blitt godt mottatt av naboer og forbipasserende. Og i dag fikk de, representert av daglig leder Henrik, den nye velkomstpakken som deles ut til alle de som flytter inn i Vikaterrassen. 

Velkomstkurven inneholder blandt annet en liten bok om #vikaliv og alt som skjer i gata, en perm med alt praktisk informasjon, en nøkkelring laget av stammene fra juletrærne som stod i gata i desember og en del andre småting:) 

Her kan du lese hva Kaffebrenneriet selv skrive om åpningen:

“Ruseløkkveien har fått nytt fantastisk granittgulv og er blitt en myldrende oase for fotgjengere og syklister. Flere forretninger har åpnet og mange er på tur ettersom gågateløpet blir ferdigstilt.

I Vika har vi ønsket å bygge en butikk som skal gjenspeile gårdens arkitektur. De originale betongbjelkene i taket er pusset opp og er blitt indirekte lyst opp av et 10-talls meter med LED-striper. Lyset og strukturen gir en god følelse av byggets oppbygging. Av synlig belysning har vi gjenbrukt lamper designet av nå avdøde arkitekt Skaaden fra Øyer i Gudbrandsdalen. De er laget i furu, stav på stav, og er i samme stil som diskene, der treverket er vist frem i sitt naturlige tverrsnitt. 

Et kraftig norsk bord fra 1700-tallet har fått hedersplassen i midten av lokalet. Bordet er laget av en stor planke – og viser treets naturlige form og struktur. Vikaterassen og Ruseløkkveien 14 ble bygget i periode der arkitektene søkte seg frem til en rå og uforfalsket stil. 

Det grunnleggende byggematerialet var betong og det ble gjort flid i vise frem «kreftene» i materialet. Betongen ble meislet etter støping – og strukturen som kom fram ble stående som store nakne malerilerretter. I påkostede bygg ble det brukt naturlig runde steiner – ellers ble det brukt knust stein – som kom fram etter meislingen. Resultatet ble Naturbetong. I ettertid er denne arkitekturen blitt døpt Brutalisme.”

Stikk innom Kaffebrenneriet i påsken, og nyt en deilig påskekaffe!


ALLE HJERTERS DAG

Februar er full av både kjærlighetsdager og morsdag(er), og i år faller Valentine’s Day og morsdag på samme dag!

Det betyr at søndag 14. februar 2016 er dagen for eeekstra mye kjærlighet. Selv om det er hyggelig å spre kjærlighet hver eneste dag, har vi en liten mistanke om at ikke alle gjør det nok. Derfor oppfordrer vi DEG til å gjøre noe spesielt på søndag. Er du i Vika, så ta med deg et hjerte. Det er de små tingene som gjelder, vet dere. Denne gangen; små hjerter i gata:


Her har vi samlet det vi syns er fine og morsomme måter å vise kjærlighet på. Både noe for den håpløse romantikeren, og den som nærmest spyr av rødt og roser og kyss og klissklass:

01_

hjemmelaget sjokolade med roseblader

02_
søte og morsomme kjærlighetserklæringer

03_
en helt egen bok til din kjære

04_
kroppsskrubb med duft av rose

05_
xoxo

06_
en kopp med te og litt ekstra kjærlighet

07_
personlig og designet sjokoladeplater

08_
jordbær, marshmellows og brownies på pinne


Masse kjærlighet sendes ut til alle dere der ute!


2015

Vi starter det nye året med å se tilbake på det gamle. Ikke alle kjenner historien bak det som skjer i Vikaterrassen om dagen, så det er på tide å fortelle! Det er første uke tilbake på jobb for de fleste av oss. Trenger du en pause fra hverdagen allerede? Her har du litt lesestoff og fine bilder, i form av en slags årskavalkade:

“Fra yrende handel i basarene rundt århundreskiftet inntok VikaTerrassen posisjonen som Oslos mest fremoverlente handlestrøk etter åpningen i 1964. De siste årene har imidlertid området hatt behov for en oppgradering. Da Oslo kommune i 2012 omregulerte Ruseløkkveien til å bli bilfri, grep Storebrand Eiendom sjansen. 

 – Det var en god anledning til å tenke nytt om hele området, sier eiendomssjef Marit Elisabeth Jensen. 

 – Vår ambisjon er å skape en ny møteplass, et nytt, sosialt byrom med småbutikker og hyggelige spisesteder, kultur og opplevelser. Et sted der det skal være godt å være både på dagtid og om kvelden.”


…i forbindelse med denne ambisjonen, kom Maverick Concepts med idéen om Vikaliv. I stedet for å la området dø i byggeperioden, skulle det åpnes for interaksjon og involvering allerede et år før ferdigstilling av gaten. Strategien har vært enkel: det må skapes liv i Vika. Det har hele tiden handlet om menneskene, nabolaget, hverdagsglede, små opplevelser og om å føle tilhørighet til det som kommer. Vi kaller dem #vikavenner:


I april flyttet et studentteam fra Emergence School of Leadership inn i et av butikklokalene i Vikaterrassen, for å jobbe med Vikaliv som sitt eksamensprosjekt. Slik startet denne bloggen, og to intensive måneder med fint vær, aktiviteter og #vikaliv. 

Det var naturfagstime med fjerde klasse fra Ruseløkka skole én uke og tiretters middag med spennende aktører i Oslo og mat fra Svinepels en annen. Eksamensprosjektet endte i en helg i juni med hele gaten malt i friske farger, foodtrucks, jumbojenga og gode Vikavenner. HURRA, for en helg!


Siden den gang har det skjedd mye på byggeplassen. Det er fortsatt liv i Vika, og halvparten av gaten er allerede ferdigstilt. I høst ble byggegjerdene dekorert av Manuela fra Studio Maco og gutta fra RenReklame. Halloween ble feiret med gresskarfest, og vi hadde igjen besøk av barna fra Ruseløkka skole for å skjære ut gresskarlykter. Både dét og varm sjokolade til jobbingen var stor suksess! 


…og plutselig var det desember. Det kom en skog av juletrær midt i gaten, julelys på byggegjerdene og kaffebilen CoffeeTown sørget for nyyydelig kaffe til forbipasserende hver morgen i desember.


Nedtellingen mot jul var hos oss i form av en utendørs julekalender. Kanskje den fysisk største vi har sett noen gang – fylt med små gleder hver dag. En appelsin og 24 nellikspiker, julefilmanbefalinger, et kaffekort, oppfordring til å være et englebarn, konkurranse om å vinne et juletre og mye mer. Sjekk ut @_vikaliv på Instagram for å se hele!


Den 12. desember inviterte vi til JULESTEMNING I VIKA. Det var juletresalg, livemusikk, gratis gløgg og nystekte sveler, langbord og selvfølgelig; minimarked. På minimarkedet kunne man blant annet kjøpe apotekerglass fra Løveapoteket i Tønsberg, utvalgte kvalitetsvarer fra Designerkollektivet og poteter og løk rett fra Løve Gård. En utrolig hyggelig (og ganske kald) lørdag ute i Vikaterrassen fikk oss i skikkelig julestemning!


Med dette er vi klare for et nytt år. Vi gleder oss til et spennende 2016 med nye Vikavenner, ferdigstillingen av et nytt bilfritt byrom og til massevis av #vikaliv.

Ønsker om et godt nytt år og en fin torsdag + masse Vikakjærlighet sendes til deg fra oss!

: )


JULESTEMNING I VIKA

Du vet Postgirobyggets sang Idyll? “Det var øl, berusende ord, det var sommer, det var sol. Det var hjerter i brann, blikkstille vann - alt på denne jord. [ … ] Iiidyyyll”

Vel, vårt lille pop-up-marked i går føltes litt som vinterversjonen av sangen:

Ikke øl, men gløgg. Ikke blikkstille vann, men en skog av juletrær. Kanskje noen hjerter i brann – og i hvertfall massevis av grillede marshmallows. “…det var kjærlighet. Mmmmmm. Ja, det var kjærligheeet!”

//

Vi hadde en kald, men helt nydelig lørdag i Vikaterrassen. Eirik og Jørgen sørget for god stemning med gitar og sang hele dagen, og alle fikk nystekte sveler og gløgg. Forbipasserende fikk med seg en pose poteter eller løk fra Løve Gård til bare 20 kroner, så det var snille julepriser både på dét og på mye annet på minimarkedet. 

Halve nabolaget har nå fått unike apotekerglass fra Løveapoteket i Tønsberg hjem i stuen, og vi er ganske sikre på at det er mange som pynter julebordet med kongler fra Portugal i år. Et lite stykke #vikaliv overalt!

Designerkollektivet var der med et utvalg av varer fra Vera & William, Håvarstein CoutureUri Design, Siris Skattkammer og Lopi Studio. Det var flere som kjøpte med seg et juletre, og Erik og Axels juletresalg spanderte til og med gratis hjemkjøring!

TUSEN TAKK til alle som var innom og laget julestemning med oss, og spesielt takk til dere som bidro med å selge produkter, steke hundrevis av sveler og synge julen inn. Dere vet hvem dere er : )

//

GOD TREDJENDAG I ADVENT!

// Foto © Emergence Studio


GJØR DET SELV: FUGLEMATER

God desembermorgen og hei til LUKE 7 av julekalenderen i Vikaterrassen!

Det er ikke bare vi som trenger å spise masse god mat for å holde varmen i vinter – fuglene trenger også mat. Du som går forbi kalenderveggen får en pose med fuglefrø. Man får ikke mer moro enn man lager selv, så her er litt inspirasjon til hvordan du kan lage en fin fuglemater. Gøy for barna - minst like gøy for de voksne:

Først og fremst; click here to get in the mood.

Så, 

1: Vi starter enkelt: Muffinsformer + fuglemat = fuglemuffins. Pip, nam, pip.

2: Superfine fuglecookies – tenk pepperkaker for pip-pip’er. (Ikke la denne tyske bloggen skremme deg – det er fine bilder, og Google Translate er bare et tastetrykk unna)

3: Hva med et lite melkekartong-fuglehus? 

4: Krans av gresskar og peanøttsmør

5: Med en appelsin og litt tråd kan du enkelt henge ut maten til fuglene.

6: Ganske populært med cake-pops. Her kan du lage fugleversjonen! Tusen ganger enklere, og veldig fine : )


// Tenkte dette var enklere og raskere enn å måtte se gjennom hele denne filmen.


Bak kulissene: 

I research for denne luken har vi funnet ut at fugler elsker sitrusfrukter og peanøttsmør, og at det mest sannsynlig er lurt å gå på Fuglen for cocktails i nærmeste fremtid.

GOD MANDAG DA DERE!


OPPSKRIFTGRESSKARSUPPE

Har du sett bildene fra gresskarfesten vi hadde i Vika i forbindelse med Halloween? I dag laget vi supergod gresskarsuppe av “restene”, og tenkte å dele oppskriften med dere:


4 porsjoner
800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
2 mellomstore søtpoteter, kan sløyfes
1 liten løk
1 ss revet, frisk ingefær
2-3 fedd hvitløk
1/2 - 1 rød chili
1 sitrongress, kan sløyfes
1 liter mild kyllingkraft/buljong eller grønnsaksbuljong
2 dl kokosmelk
nøytral olje
salt og kvernet pepper
1 lime


//

Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.

Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

Serveres med frisk koriander og godt brød.

//

Vi fant oppskriften her :)


VIKAVENNER

Tusenvis av mennesker går gjennom Vikaterrassen hver dag. I arbeidet med å skape liv i Vika har vi kommet i kontakt med mange mennesker som har både inspirert oss, gledet oss og som vi har hatt gode samtaler med.

Vi har møtt folk på vei til og fra jobb. Vi prater med de som jobber i butikkene. Vi har hilst på mennesker på shopping, trilletur, eller luftetur med hunden. Andre på jakt etter kaffe, og som regel på leting etter veien til Baker Hansen Vika. Disse menneskene bruker på et eller annet vis gata hver dag, og har et personlig forhold til den. Vi har spurt om de ville bli vennene våre, og de sa ja. YES.

Dette er et lite utvalg av dem, våre nye Vikavenner:


GRESSKARTORSDAG

Torsdag inviterte vi barna fra AKS på Ruseløkka skole til oss i Vikaterrassen. 

Vi hadde 100 gresskar som skulle kuttes ut til skumle lykter før Halloween, og fikk god hjelp av en gjeng med fjerdeklassinger. Det ble en ettermiddag med dyp konsentrasjon under kuttingen, etterfulgt av store mengder kakao og mye liv. …skikkelig #vikaliv! 

Det ble dekket opp langbord, og inviterte også forbipasserende til å bli med på gresskarfesten. Noen på vei til konsert på Oslo Konserthus, folk på vei fra jobb og skole og noen som ventet på Bond-filmen på Kino Victoria. Våre gode venner fra Baker Hansen Vika stilte med supergode halloween-muffins og gratis kaffe til “de voksne”. Det gjorde plutselig en kald høstdag litt bedre. Alle fikk med seg sin egen gresskarlykt hjem, og 100 gresskar ble til 8 resterende i løpet av få timer. Det betyr at vi møtte nesten hundre hyggelige mennesker, og at vi nå har mange nye Vikavenner – både store og små.

TUSEN TAKK FOR AT DERE TILBRAGTE ETTERMIDDAGEN MED OSS!


BAKER HANSEN I VIKA

Er du allerede stamkunde, eller har du ikke vært hos Baker Hansen Vika enda? 

Mange spør oss om hvor Baker Hansen har flyttet. Mens Vikaterrassen rehabiliteres har de flyttet rett ned i gaten til Haakon VIIs gate 5. Ta gjerne turen innom de superhyggelige jentene for en god kopp kaffe eller deilige bakevarer. Husk at hver 6. kaffe er gratis om du skriver det opp i kaffeboken. Anne Marie & jentene ønsker deg hjertelig velkommen!


EN HYGGELIGERE PASSASJE

Hvis du har tatt turen innom Vikaterrassen i det siste har du kanskje lagt merke til at det har dukket opp noen fargerike innslag i gateløpet. Hver dag er det mange tusen mennesker som passerer gjennom Vika, og vi ville friske opp den ellers så grå og kjedelige byggeplassen med noe kunstnerisk for å vekke nysgjerrigheten til de forbipasserende. Til å hjelpe oss med dette, inviterte vi gutta fra Ren Reklame og Manuela fra Studio Maco. Hele forrige uke var vi alle på plass i Vika og jobbet med byggegjerdene som skaper passasjen mellom Nationaltheateret og House of Oslo. Med blant annet spiker, garn med farge, maling og hvit tusj dekorerte vi de ellers så monotone byggegjerdene med illustrasjoner, bilder og tekst. Nå er det mye hyggeligere å gå gjennom Vikaterrassen, og hvis du ikke har tatt turen, burde du gjøre det nå!


ST I VIKA

I sommer har det skjedd mye i gateløpet!

Del to av gaten er nå under riving og del én er nesten ferdigstilt. Så ferdig at både butikkene Claire og Bentestova kunne flytte inn i nyoppussede lokaler for et par uker siden. De nye butikklokalene er utrolig flotte, og det er bare å glede seg til flere butikker og spisesteder står klare utover høsten og vinteren. Hvem som flytter inn kan vi ikke avsløre enda, men det er bare å følge med – informasjon kommer fortløpende. 

Vi er også aktive på Instagram. Følg @_vikaliv for hyppigere oppdateringer, aktiviteter og nyheter. Ha en fin høsthelg!
SOMMER & VIKALIV

FOR EN HURRAHELG I VIKA! På fredag og lørdag ønsket vi sommeren velkommen på ekte byggeplass-vis med nymalt gate, deilig mat og aktiviteter for hele familien. 

Vi fikk testet ut over middels kule pallemøbler fra Miljøfabrikken, og bekreftet at byggeplasshuskene vi (les: med liitt hjelp) satt opp forrige uke var en suksess blant store og små. Jumbojenga var også en slager! Foodtruckene Go’Grilla, L’único og 4GRINGOS serverte deilig kvalitetsgatemat, og På Pinne stilte med dessert ved håndlaget is av naturlige råvarer. Ved siden av dette hadde naboene i San Lorenzo Pizzeria, Baker Hansen og Waynes Coffé ordnet stands og Vikaliv- rabatter. Ikke mange gikk sultne ut av Vika, med andre ord!

Tusen takk til alle som tok turen til Vika Terrasse og til dere som stilte med noe å bite i, sammen skapte vi liv og en deilig sommerstemning! Vi håper dere vil fortsette å dele #vikaliv-bilder og følge med videre frem mot åpning av ny gate i 2016.


Bildebonanza:


BBQ FOR SKANSKA

I dag ble det arrangert lunsj med grilling for Skanska. Storebrand og Skanska ville sette litt ekstra pris på alle de som jobber knallhardt hver dag og bygger den nye gata, og vi ville selvfølgelig selvfølgelig stille opp! Vi fikk testet ut pallemøbler fra Miljøfabrikken som skal brukes under VIKALIV i helgen, og sørget generelt for at det ble liv i Vika selv på en regnfull torsdag.

SEES I MORGEN FOLKENS!

// Hilde (hun som tar alle de fine bildene våre) var ikke der i dag, så vi fikk hjelp med bildene av vår Emergence-venn Nicolai Karlsen fra Kubrix Film & Foto med dokumentasjonen. HURRA & tusen takk!


VIKALIV // 19 - 20 JUNI

KLIKK HER FOR EVENTFACEBOOK

//

Denne uken gjør vi vår siste innsats med eksamensprosjektet, selv et par uker etter vi er uteksaminerte. Det blir liv i Vika i helgen! 

Vi tilbringer dagene med forberedelser – gaten males i samarbeid med Ren Reklame og The Stupid Mammals, gutta fra På Pinne lager hjemmelaget Vikaliv-is og masse mer. Følg med på Facebook for all info. 

“Den gamle Vika Terrassen er snart historie. Ruseløkkveien bygges om, og sommeren 2016 står et nytt byrom klart. Denne uken ønsker vi sommeren velkommen i Vika, og feirer med nymalt gate, aktiviteter og god mat. Hvem sier at en byggeplass må være kjedelig? 

Ta med deg venner, familie og kolleger til Vika 19. og 20. juni! Vi kan friste med smaksopplevelser fra L’único Oslo street food, hjemmelaget is fra gutta i På Pinne og den beste italienske pizzaen fra San Lorenzo Ristorante & Pizzeria. Baker Hansen Vika selger deilige bakervarer, og Fra Land til By har med seg produkter fra Økolandsbyen i Hurdal.”

VI SEES I VIKA 19. & 20. JUNI!


PRESENTASJONER // SOMMERFEST

På fredag var det duket for sommerfest på Emergence. Etter et par hektiske uker med muntlige eksamner og kundepresentasjoner fikk vi endelig vise frem prosjektene våre til “verden”. Årets eksamensprosjekter ble presentert for skolens nettverk, venner og familie. Tusen takk til alle dere som kom for å feire Team 11!

Presentasjonene ble holdt hos oss i Vika, på det som til nå har vært sommerens varmeste og fineste dag. Med sommerens fineste folk. Ekte #vikaliv!

En fin avslutning på eksamensperioden, og en fin mulighet til å få vist frem noe av det vi har jobbet med de siste åtte ukene. …og for vår del, noe av det som skal skje i Vika fremover. Spennende!

GRATULERER TIL ALLE DE ANDRE TEAMENEHURRA FOR VEL OVERSTÅTT EKSAMEN

…nå gjenstår det bare å se hvordan det går med karakterene i morgen. Fingers crossed. 

Fortsatt god søndag :)


VIKAVENNER

I løpet av prosjektperioden har vi kommet i kontakt med mange mennesker som har både inspirert oss, gledet oss og som vi har hatt gode samtaler med.

Alle disse menneskene bruker på et eller annet vis gata hver dag, og har et personlig forhold til den. Et lite utvalg av disse menneskene har vi samlet sammen i et lite heftet, som vi håper kan være begynnelsen på en stor samling av bilder av Vikavenner som kan stilles ut i den nye gata.

Trykk på hvert bilde for å lese historiene. 


NYSGJERRIGHVA SOM SKJER?

For å gi forbipasserende litt mer informasjon om hva som kommer og hva de kan glede seg til, har vi tatt i bruk vinduene til tre av de tomme butikklokalene over gata, og dekorert dem med tegninger, bilder og tekst.

Hva skjer i Vika?

Kom ned å ta en titt da vel ;)


DET SPIRER

Mange av dere husker sikkert at vi startet prosjektet vårt med en liten samling på kontoret hvor flere var med å så et frø i en av kassene våre på utsiden. To uker senere var fjerde klasse fra Ruseløkka skole også med å så ringblomster som skal brukes til pynt under en sommerscenene i juni. 

Og nå spirer og gror det som bare det! GØY!