2015

Vi starter det nye året med å se tilbake på det gamle. Ikke alle kjenner historien bak det som skjer i Vikaterrassen om dagen, så det er på tide å fortelle! Det er første uke tilbake på jobb for de fleste av oss. Trenger du en pause fra hverdagen allerede? Her har du litt lesestoff og fine bilder, i form av en slags årskavalkade:

“Fra yrende handel i basarene rundt århundreskiftet inntok VikaTerrassen posisjonen som Oslos mest fremoverlente handlestrøk etter åpningen i 1964. De siste årene har imidlertid området hatt behov for en oppgradering. Da Oslo kommune i 2012 omregulerte Ruseløkkveien til å bli bilfri, grep Storebrand Eiendom sjansen. 

 – Det var en god anledning til å tenke nytt om hele området, sier eiendomssjef Marit Elisabeth Jensen. 

 – Vår ambisjon er å skape en ny møteplass, et nytt, sosialt byrom med småbutikker og hyggelige spisesteder, kultur og opplevelser. Et sted der det skal være godt å være både på dagtid og om kvelden.”


…i forbindelse med denne ambisjonen, kom Maverick Concepts med idéen om Vikaliv. I stedet for å la området dø i byggeperioden, skulle det åpnes for interaksjon og involvering allerede et år før ferdigstilling av gaten. Strategien har vært enkel: det må skapes liv i Vika. Det har hele tiden handlet om menneskene, nabolaget, hverdagsglede, små opplevelser og om å føle tilhørighet til det som kommer. Vi kaller dem #vikavenner:


I april flyttet et studentteam fra Emergence School of Leadership inn i et av butikklokalene i Vikaterrassen, for å jobbe med Vikaliv som sitt eksamensprosjekt. Slik startet denne bloggen, og to intensive måneder med fint vær, aktiviteter og #vikaliv. 

Det var naturfagstime med fjerde klasse fra Ruseløkka skole én uke og tiretters middag med spennende aktører i Oslo og mat fra Svinepels en annen. Eksamensprosjektet endte i en helg i juni med hele gaten malt i friske farger, foodtrucks, jumbojenga og gode Vikavenner. HURRA, for en helg!


Siden den gang har det skjedd mye på byggeplassen. Det er fortsatt liv i Vika, og halvparten av gaten er allerede ferdigstilt. I høst ble byggegjerdene dekorert av Manuela fra Studio Maco og gutta fra RenReklame. Halloween ble feiret med gresskarfest, og vi hadde igjen besøk av barna fra Ruseløkka skole for å skjære ut gresskarlykter. Både dét og varm sjokolade til jobbingen var stor suksess! 


…og plutselig var det desember. Det kom en skog av juletrær midt i gaten, julelys på byggegjerdene og kaffebilen CoffeeTown sørget for nyyydelig kaffe til forbipasserende hver morgen i desember.


Nedtellingen mot jul var hos oss i form av en utendørs julekalender. Kanskje den fysisk største vi har sett noen gang – fylt med små gleder hver dag. En appelsin og 24 nellikspiker, julefilmanbefalinger, et kaffekort, oppfordring til å være et englebarn, konkurranse om å vinne et juletre og mye mer. Sjekk ut @_vikaliv på Instagram for å se hele!


Den 12. desember inviterte vi til JULESTEMNING I VIKA. Det var juletresalg, livemusikk, gratis gløgg og nystekte sveler, langbord og selvfølgelig; minimarked. På minimarkedet kunne man blant annet kjøpe apotekerglass fra Løveapoteket i Tønsberg, utvalgte kvalitetsvarer fra Designerkollektivet og poteter og løk rett fra Løve Gård. En utrolig hyggelig (og ganske kald) lørdag ute i Vikaterrassen fikk oss i skikkelig julestemning!


Med dette er vi klare for et nytt år. Vi gleder oss til et spennende 2016 med nye Vikavenner, ferdigstillingen av et nytt bilfritt byrom og til massevis av #vikaliv.

Ønsker om et godt nytt år og en fin torsdag + masse Vikakjærlighet sendes til deg fra oss!

: )