KAFFEBRENNERIET

For en uke siden åpnet ENDELIG Kaffebrenneriet i Vikaterrassen! Hurra!

Som en av de første leietakerne i det nye gateløpet, har de allerede blitt godt mottatt av naboer og forbipasserende. Og i dag fikk de, representert av daglig leder Henrik, den nye velkomstpakken som deles ut til alle de som flytter inn i Vikaterrassen. 

Velkomstkurven inneholder blandt annet en liten bok om #vikaliv og alt som skjer i gata, en perm med alt praktisk informasjon, en nøkkelring laget av stammene fra juletrærne som stod i gata i desember og en del andre småting:) 

Her kan du lese hva Kaffebrenneriet selv skrive om åpningen:

“Ruseløkkveien har fått nytt fantastisk granittgulv og er blitt en myldrende oase for fotgjengere og syklister. Flere forretninger har åpnet og mange er på tur ettersom gågateløpet blir ferdigstilt.

I Vika har vi ønsket å bygge en butikk som skal gjenspeile gårdens arkitektur. De originale betongbjelkene i taket er pusset opp og er blitt indirekte lyst opp av et 10-talls meter med LED-striper. Lyset og strukturen gir en god følelse av byggets oppbygging. Av synlig belysning har vi gjenbrukt lamper designet av nå avdøde arkitekt Skaaden fra Øyer i Gudbrandsdalen. De er laget i furu, stav på stav, og er i samme stil som diskene, der treverket er vist frem i sitt naturlige tverrsnitt. 

Et kraftig norsk bord fra 1700-tallet har fått hedersplassen i midten av lokalet. Bordet er laget av en stor planke – og viser treets naturlige form og struktur. Vikaterassen og Ruseløkkveien 14 ble bygget i periode der arkitektene søkte seg frem til en rå og uforfalsket stil. 

Det grunnleggende byggematerialet var betong og det ble gjort flid i vise frem «kreftene» i materialet. Betongen ble meislet etter støping – og strukturen som kom fram ble stående som store nakne malerilerretter. I påkostede bygg ble det brukt naturlig runde steiner – ellers ble det brukt knust stein – som kom fram etter meislingen. Resultatet ble Naturbetong. I ettertid er denne arkitekturen blitt døpt Brutalisme.”

Stikk innom Kaffebrenneriet i påsken, og nyt en deilig påskekaffe!