OPPSKRIFTGRESSKARSUPPE

Har du sett bildene fra gresskarfesten vi hadde i Vika i forbindelse med Halloween? I dag laget vi supergod gresskarsuppe av “restene”, og tenkte å dele oppskriften med dere:


4 porsjoner
800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
2 mellomstore søtpoteter, kan sløyfes
1 liten løk
1 ss revet, frisk ingefær
2-3 fedd hvitløk
1/2 - 1 rød chili
1 sitrongress, kan sløyfes
1 liter mild kyllingkraft/buljong eller grønnsaksbuljong
2 dl kokosmelk
nøytral olje
salt og kvernet pepper
1 lime


//

Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.

Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

Serveres med frisk koriander og godt brød.

//

Vi fant oppskriften her :)