RUSELØKKA BARNEHAGE LAGER HAGE I VIKATERRASSEN


Husker du at vi var på besøk hos Ruseløkka Barnehage for å plante frø for litt siden?
Idag var det deres tur til å komme på besøk til Vikaterrassen for å plante om de spirende vekstene. Barna kom tuslende, hånd i hånd bortover gata og med seg hadde de alle de små koppene med nyutsprugne planter. De hadde åpenbart gledet seg lenge til denne dagen, og var veldig ivrige etter å komme i gang. Men først måtte vi dele barna i to grupper; én gruppe skulle fylle vann på en vannkanne og gjøre jorda klar til å bli plantet i, og en annen gruppe skulle lage plantemerker med navn på de forskjellige plantesortene.
En time har aldri gått så fort – men på den tiden var alle gulrøttene, reddikene, solsikkene og ringblomstene plantet i jorda, vannet og barna var avgårde igjen. Nå har en liten gjeng i Ruseløkka Barnehage lært litt og annet om hvordan plantene best skal kunne leve videre i et stort bed, og de neste månedene vil de komme tilbake én gang i uka for å vanne og stelle med plantene. Tenk at Vikaterrassen har fått sine egne mini-gartnere – det er ikke verst!

Plantemerkene med navnet på planten på er forresten avkutt fra juletrærne som pyntet opp Vikaterrassen til jul ifjor! Juletrærne ble hugget ned, og stammene ble kuttet i mindre biter til å bruke som blant annet plantemerker, nøkkelringer og mye annet morsomt!

#Vikaliv