RUSELØKKA BARNEHAGE LAGER VIKALIV

I dag har vi vært på besøk hos Ruseløkka Barnehage. Med Vika-sykkelen full av blomsterjord, frø, fargestifter og vannkanner møtte vi tolv av barna for å plante litt. Siden Ruseløkka ikke har sitt eget uteområde i tilknytning til barnehagen, er de flinke til å bruke nærområdet. Vikaterrassen er del av nabolaget, og vi har derfor gått sammen med barnehagen om å lage en liten del av hagen deres hos oss.

Barna var mellom 2 og 5 år gamle, og å få plante gulrøtter og solsikker falt i smak hos hele gjengen. Dessuten var både reddik, ringblomst og bladbete populært. Vi plantet i barnehagen, og venter i spenning på at det skal begynne å spire. De fikk med seg tvillingfrø hjem, slik at de kan plante frø hjemme også. Alle måtte love å passe på frøene, og gi de nok vann og kjærlighet, slik at de kan plantes ut i de store blomsterkassene i Vikaterrassen så snart det blir varmt nok.

Den nye Vikaterrassen står snart klart som et nytt bilfritt byrom, midt i Oslo. Å skape et sted som er trygt og hyggelig for barn og familier har vært viktig i planleggingen av den nye gaten. Derfor er det helt perfekt at Ruseløkka Barnehage nå vil bruke Vikaterrassen som sin egen lille grønnsakshage!

#vikaliv